Gaming och ny häftig teknologi!
Gaming och ny häftig teknologi!

Gaming och ny häftig teknologi!

Att spela spel på spelkonsol koppad till TVn, eller spela på en riktigt bra speldator, kan vara en spännande och adrenalinfylld upplevelse! I dagligt tal kan vi även kalla det för gaming. Idag finns det många bra spel med riktigt fin grafik som nästan gör det svårt att skilja på fantasi och verklighet!

VR – Framtiden är redan här!

VR även kallat Virtual Reality, är riktigt populärt och används inom många områden som behandlingar, eller för simulatorer på företag, men även inom gaming. Inom gamingvärlden har VR blivit populärt och allt bättre VR-utrustning skapas på marknaden för den bästa och verklighetstrogna upplevelsen. VR går att uppleva med VR-glasögon där man kan koppla in sin mobil, via en spelkonsol eller ihop med speldatorn. De VR-glasögon som fungerar utan dator är bland annat Oculus GO och Oculus Quest, som är helt fristående headset som sätts ihop med mobiltelefonen. En mobil kan även behöva andra smarta tillbehör som kan vara nödvändiga i vardagen. Då kan man även skaffa smarta iphone tillbehör med allt från laddare och skal, till batterier och reservdelar. Vill man hellre koppla VR-headset till datorn, finner man bland annat HTC Vive Cosmos och Oculus Rift S. Spelkonsoler som X-box eller Playstation har speciella anpassade VR-headset till just dessa märken. De flesta välsorterade, stora elektronikbutiker kan idag ge all vägledning man behöver för den ultimata VR-upplevelsen.

Några riktigt bra VR-spel för mobilen

För den ultimata upplevelsen med en mobil och VR-headset, finns det grymt bra appar som man bör ladda ner. Några tips är bland annat Within VR, Google Expeditions, Star Wars VR(för den inbitne Star Wars-fantasten) eller till exempel VR Spil. Dock ska man veta att vissa appar endast ger en upplevelse av att vara på platser, medan en del andra VR-appar ger en ren spelupplevelse. Spel som sedan går att spela i mobilen med VR är InMind VR( där man är inne i en persons nervceller för att finna en störning,, Proton Pulse

ett spel med 50 nivåer där man ska styra en förstörande proton in i fiendens läger, eller Zombie Shooter VR, ett spel där man eliminerar aggressiva zombies!

Har man en kraftfull speldator, finns det några riktigt bra exempel på spel med VR till en speldator för häftiga spelupplevelser. Några exempel är bland annat Star Wars: Squadrons, Half-Life: Alyx, , No Man’s Sky eller Skyrim VR. Spel för spelkonsoler som passar den inbitna actionhjälten som ska rädda världen från ondska, är bland annat Resident Evil 7: Biohazard, Batman: Arkham VR, eller Eve: Valkyrie ett episkt rymdäventyr med kamp mot fienden.