Barn och handhållen gaming
Barn och handhållen gaming

Barn och handhållen gaming

När man som barn spelar videospel ska det vara avkopplande att ligga i soffan eller sängen med sin handhållna spelkonsol. Då är ett par mjukisbyxor från Kids Brand Store perfekta för den som både vill vara bekväm och trendig. Kids Brand Store är Nordens största e-handelsbutik för barn och unga, med fokus på märkes- och barnkläder. De har även sköna hoodies i olika märken, vilket passar fint vid gaming.

Från Game & Watch till Switch

För barn som växte upp på 80-talet var de små handhållna Game & Watch-spelen från Nintendo väldigt populära. Under det tidiga 1990-talet var Game Boy den bärbara spelkonsol som gällde för barn och unga. Då gick det plötsligt att byta ut spelen via små elektroniska kassetter.

Idag är det istället Switch, även den från Nintendo, som är storsäljaren när det gäller handhållna spelkonsoler. Ärligt talat har det inte funnits någon riktig konkurrent till Switch. För några år sedan dök dock Steam Deck upp. Det är kort och gott en handhållen dator där man kan spela sina vanliga PC-spel som man köpt via plattformen Steam. Det gör det betydligt billigare att införskaffa spelen, då Nintendos priser är rätt höga. Spelen till Nintendo Switch brukar dessutom hålla höga priser även när de har några år på nacken. På Steam däremot reas lite äldre spel ofta ut flera gånger per år, så man kan göra fina fynd.

Mobilspel

För att inte tala om alla mobilspel som är väldigt lättillgängliga och dessutom ofta gratis. Det är väldigt populärt bland barn att spela till exempel Fortnite på en smartphone. För generationen som växte upp med handkontroll kan det dock kännas lite handikappande att spela med touchkontroller där man inte känner knapparna och/eller spakarna fysiskt.