Att tänka på vid köp av gaming dator
Att tänka på vid köp av gaming dator

Att tänka på vid köp av gaming dator

Att spela dator, tv-spel eller andra spel är något som har blivit väldigt populärt under de senaste åren. Men för att komma igång med spelandet är det viktigt att du har tillgång till de produkter du behöver. Dessutom måste du tänka på att välja de rätta produkterna vilket inte alltid är det lättaste.

Det finns som sagt olika enheter att spela på, här har vi valt att fokusera på datorspel och därför samlat några tips på vad du bör tänka på när du ska köpa en gaming dator. Det spelar ingen roll om du endast vill spela för skojs skull eller tar det mer allvarligt. Men spelar du som sport är det extra viktigt att du har en bra enhet.

Att välja rätt speldator

För att välja den rätta speldatorn finns det några olika saker du måste tänka på. Det kan dock vara bra ifall du ber om hjälp ifall du inte har kunskapen om vad som behövs i datorn. De flesta säljare har rätt bra koll på vilka datorer som kommer fungera bäst för dig som vill spela. Skulle du däremot vilja försöka hitta den rätta datorn helt själv kommer här några av de viktigaste punkterna. Hittar du en av värstingdatorerna han det vara smart att du tar en titt på ditt elbolag. Ska du spela mycket är det bäst ifall du funderar på att byta elbolag till ett billigare så du slipper stora räkningar.

Grafikkort och Processor

Grafikkortet är en av de viktigaste delarna. Speciellt om du ska spela mer krävande spel. Till exempel VR. Kortet är nämligen vad som hjälper datorn att leverera tillräckligt med prestanda samt ger bra upplösning.

En annan viktig del är processorn. Den hjälper till att generera datan, och för de krävande spelen behöver du en snabb processor. Den hjälper både för att spela ”vanliga” dataspel och onlinespel. En sak du måste dubbelkolla är att den processor du väljer är kompatibel med moderkortet. Annars kommer det inte fungera.

RAM-minne

Många spel kan vara väldigt påfrestande för din dator. Därför bör du även ta en titt på RAM-minnen. Detta hjälper din dator att köra ett flertal program samtidigt. Det rekommenderas att du väljer ett RAM-minne på minst 8 GB, men skulle du spela mycket och ofta kan det vara bättre med 16 GB.

Hårddisk

För att det ska gå snabbt och smidigt för dig att ladda spel och starta operativsystemet är det rekommenderat att du väljer SSD-disk. Om du vill kan du dessutom lägga till en separat hårddisk, till exempel en HDD-disk där du kan lagra bilder, musik och liknande. Datorn kommer fungera bättre ifall du lagrar filerna separat.