Allt du behöver veta om gaming
Från Gameboy till smartphone
Från Gameboy till smartphone

Från Gameboy till smartphone

Dagens spelutveckling har spritts till alla mobila enheter såsom surfplattor och mobiler. I och med att marknaden för smartphones började ta över (med sin enkla uppkoppling till internet) började också spelbolag fokusera på utvecklingen av mobilspel. Online spel har numera nått en topp nivå med oerhört enkla spel som kan spelas var du än är såsom exempelvis spelet Angry Birds. Dessa spel fungerar mest som nöje under “dödtid” på jobbet eller under tråkiga och långa resor till och från arbetet eller skolan.

Billig elektronik och snabb utveckling av teknologi bidrar till utvecklingen av onlinespel. Eftersom nästan alla familjer idag har olika former av bärbara enheter som exempelvis smartphones, surfplattor och bärbara datorer har online spel en ljus framtid oavsett hur avancerade eller enkla de är. Det finns en otroligt stor mängd olika spel att välja mellan och många av dem är gratis. För föräldrar är det dock rekommenderat att skaffa en spelkonsol för barnen eftersom de erbjuder bättre kvalitets spel och är betydligt säkrare från oönskade kostnader. Eftersom en del föräldrar inte känner till spel och spelkonsoler kan det vara lite svårare för dem att välja rätt.

Idag är alla spelkonsoler bra och av hög kvalitet. Det finns ingen anledning att köpa en ny och dyr konsol till de yngre barnen utan det är bättre att skaffa en äldre modell såsom PS 3, PS 4 eller X box 360. Massor av riktigt bra och spännande spel samt ett betydligt billigare pris är fördelen. För de äldre barnen, som kanske är mer erfarna spelare, gäller det att skaffa en ny och bra enhet. Var dock försiktig med hur mycket den får kosta. En Tv-konsol behöver dessutom en smart TV vilket kan dra iväg kostnaden. För barnfamiljer är köp av begagnat en bättre och mer ekonomisk lösning.