Allt du behöver veta om gaming
Bästa retro spel
Bästa retro spel

Bästa retro spel

Trots att utvecklingen gått framåt i en rasande fart när det gäller spel och grafik finns det ett enormt intresse för retrospel. Många äldre spelare älskar att spela sina gamla spel eftersom de helt enkelt erbjuder en helt annan typ av spelupplevelse än vad de nyproducerade spelen gör. Retro spelen är otroligt roliga att spela och ger en fantastisk spelupplevelse. Ett av världens kanske bästa och mest omtyckta retro spel är Super Metroid. Spelet blev på sin tid otroligt populärt och många fans världen över anser att Super Metroid är ett av världens mest banbrytande och bästa spel.

Vem känner inte till Zelda spelen idag från Nintendo? Zelda har spel fans världen över och anses vara ett av världens populäraste spel. Det spel som anses vara det bästa Zelda spelet är “Zelda, a link to the past” som även anses ha lagt grunden till de efterföljande spelen i serien. Genom åren har många populära titlar av Zelda spel släppts till Nintendos olika spel konsoler.

Nintendo skapade en av världens mest populära spelfigurer i Super Mario spelen och den italienska rörmokaren och hans vänner behöver kanske inte någon närmre introduktion. Super Mario anses att ha varit räddningen för TV-spels branschen när populariteten dalade under 80-talet.

Det finns många kända och populära retro spel såsom Final Fantasy och Castelvania. Inom dataspelen är även gamla Diablo spel åtråvärda att spela. För många är Elder Scroll serien med Daggerfall och Morrowind oslagbara. Det gamla Ultima Underworld spelet är ett otroligt data spel som många önskar en nyversion av.